Среда, 24.04.2024, 04:53
Приветствую Вас, Гость | RSS
реклама
Календарь
«  Сентябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Интересные факты
Новости
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2012 » Сентябрь » 4 » Що таке SIP-панель або з чого будують каркасно-панельні будинки?
18:49
Що таке SIP-панель або з чого будують каркасно-панельні будинки?

Назва "SIP панель" це не що інше, як абревіатура від англійських слів Structural Insulated Panel, що можна приблизно перекласти, як "панель структурна, ізолююча". За своєю конструкцією SIP панелі схожі з сендвічем, вони складаються з пари ОСП (OSB) плит, між якими, поміщений утеплювач з пінополістиролу або мінеральної вати. Такі матеріали, крім виняткових, теплоізоляційних властивостей, служать ще й звукоізоляцією.



  • SIP панелі, наділені такими властивостями.
    Відмінна теплоізолююча здатність
    звукоізоляція
    міцність
    довговічність
    Вогнестійкість (самостійне горіння пінополістиролу до 3 сек)
    Невелика вага
    Екологічність
    Доступність


Основна сфера застосування SIP панелей, це каркасно-щитове будівництво, а якщо говорити більш правильно, каркасно-панельне будівництво. З появою такого будівельного матеріалу, як SIP панель, каркасно-щитове будівництво отримало ще один підвид, який й іменується каркасно-панельним будівництвом.
SIP панелі, дають можливість вирішити найактуальніші питання.
Скоротити терміни зведення будинку
Скоротити витрати при будівництві будинків
Дозволяє будувати каркасні будинки незалежно від пори року
Не потрібно застосування важкої техніки
Немає необхідності вкладати в потужний фундамент
Дозволяє економити при подальшій експлуатації



SIP панелі виготовляються заводським методом, шляхом склеювання під тиском, плити з пінополістиролу між двома ОСП (OSB) плитами. Така конструкція утворює "сендвіч", товщиною від 120 до 200 мм, теоретично товщина панелі може бути і більше, але саме такий формат придбав найбільшу популярність в наших кліматичних умовах, можна сказати, що такої конфігурації цілком достатньо, для комфортного проживання в будинку, побудованому за канадською технологією.



Термін ОСП (OSB) означає орієнтовано-стружкова плита - це лист, що складається з декількох шарів деревної стружки, склеєної спеціальними смолами з додаванням в них борної кислоти і синтетичного воску. Кожен шар має свою орієнтацію, зовні вона поздовжня, а всередині поперечна. Такий спосіб укладання деревної тирси, надає ОСП (OSB) плитам, велику міцність.



Сам же пінополістирол досить довговічний, в процесі експлуатації не розтріскується, в ньому, не заводяться мікроорганізми, гризуни та інші шкідники, не гниє, не розкладається і не пліснявіє. При всьому при цьому, пінополістирол, дозволяє циркулювати повітрю.
Завдяки комбінації пінополістиролу і ОСП плит, SIP панелі, мають високу міцність, довговічність та економічність. Будинки побудовані з SIP панелей можуть експлуатуватися при температурі від -50 до +50 градусів Цельсія, а підтверджений термін експлуатації таких будівель понад сорок років. Багато забудовник як розрахункового терміну експлуатації вказують не менше 80 років, у що можна вірити.

Просмотров: 843 | Добавил: Egor333 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск по сайту
Опросы
Оцените мой сайт
Всего ответов: 17