Пятница, 19.04.2024, 20:39
Приветствую Вас, Гость | RSS
реклама
Календарь
«  Сентябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Интересные факты
Новости
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2012 » Сентябрь » 4 » Технология "ТЕРМОДIМ" (Termodom). Питяння-відповідь.
18:57
Технология "ТЕРМОДIМ" (Termodom). Питяння-відповідь.

Технологія «ТЕРМОДІМ" (Termodom) хоч і має за своїми плечима близько 40 років успішного будівництва, для нас як і раніше є новинкою. Люди завжди, до всього нового ставляться з підозрою. В таких випадках завжди виникає багато питань. Часті питання та відповіді на них, можна прочитати в цій статті:

1. Що таке термоблок?
Це порожнисті блоки, виготовлені з пінополістиролу, які в процесі зведення термодому, заповнюються бетоном і крім утеплювальній функції, виконують роль, незнімної опалубки.
2. Що таке технологія «ТЕРМОДІМ" (Termodom)?
"ТЕРМОДІМ" - це технологія будівництва монолітних будинків з бетону із застосуванням в якості незнімної опалубки і утеплювача блоків зі спіненого екструдірованого пінополістиролу.
3. Наскільки будинки, побудовані за технологією "ТЕРМОДІМ" (Termodom) довговічні?
Завдяки тому, що бетон, який застосовується при будівництві термобудинків з обох сторін ізольований пінополістиролом, стіни такого будинку, менше схильні до впливу тепла. Не секрет, що саме теплове розширення досить сильно впливає на цілісність і довговічність матеріалів. Термін служби бетону, який надійно ізольований від впливу вологи, тепла і холоду має практичний необмежений термін, а розрахунковий термін служби, термоблоків за даними виробників, досягає 120 років! В Європейських лабораторіях проводилися серії випробувань, які показали, що після 27 років природної експлуатації, ознак старіння пінополістиролу не виявлено, так само імітувався штучно столітній цикл випробувань, який так само не виявив ознак старіння. Німецькі страхові компанії, страхують будинки побудовані за технологією "Термодім" (Termodom) на сто років. Єдиний фактор, який може вплинути на пінополістирольні блоки, цей вплив ультрафіолету, але прямий вплив можливо, тільки в процесі будівництва, надалі, блоки ізольовані від впливу прямих сонячних променів.



4. Переваги технології "ТЕРМОДІМ" (Termodom)
Завдяки низькій щільності і комірчастої структурі, пінополістирол з якого робляться термоблоки, є відмінним, теплоізоляційним матеріалом. Якщо порівнювати стіну термодому з цегляною стіною без утеплювача по теплопровідності, то з'ясується, що стіна термобудинку товщиною в 25 сантиметрів, за своєю теплопровідністі еквівалентна цегляній стіні, товщиною в 180 сантиметрів. Завдяки таким властивостям, витрати на опалення в будинку, побудованому за технологією "ТЕРМОДІМ" (Termodom) в три рази нижче. Опалювальний сезон в таких будинках, можна починати пізніше, тому що при температурі навколишнього середовища вище п'яти градусів, буває досить тепла, що виробляється побутовими приладами. Влітку ж, в таких будинках, досить прохолодно, зараз на цю технологію звернули увагу такі країни як ОАЕ, Катар, Саудівська Аравія. Так само до переваг можна віднести довговічність, про яку писалося раніше, швидкість зведення, високу стійкість до природних впливів (урагани, землетруси).



5. Який фундамент підходить для будівництва будинку за технологією "ТЕРМОДІМ" (Termodom)?
Для будівництва будинків за технологією "ТЕРМОДІМ" (Termodom) найбільш підходящими вважаються стрічковий монолітний фундамент, а також фундамент з монолітної залізобетонної пліти.
6. Оздоблення термобудинків.
Оздоблення термобудинків, за великим рахунком не відрізняється від обробки будинків, побудованих за іншими технологія. Стіни будинку, можна обробити сайдінгом, облицювальною цеглою, вагонкою, плиткою, штукатуркою. Те ж саме стосується і внутрішньої обробки, штукатурка по сітці, гіпсова машинна штукатурка, гіпсокартон, все як у звичайних будинках. Але завдяки тому, що стіни таких будинків не потрібно вирівнювати, досягається більш висока швидкість проведення робіт.



7. Чи може пінополістирол становити небезпеку для здоров'я?
Пінополістирол нешкідливий. З пінополістиролу виготовляють одноразовий посуд, і упаковку для продуктів харчування, фруктів, м'яса, риби. Пінополістирол відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам.
8. Кажуть, що до пінополістиролу небайдужі миші та щури?
Це твердження більше підходить до пінопласту, до пінополістиролу, гризуни не виявляють ніякого інтересу.
9. Скільки коштує побудувати будинок за технологією "ТЕРМОДІМ" (Termodom)?
На таке питання однозначно відповісти складно, так як на остаточну вартість впливає маса чинників, варіанти обробки, тип фундаменту, віддаленість ділянки і т.д. Вартість зведення одного квадратного метра стіни за технологією "ТЕРМОДІМ" (Termodom) в середньому обходиться в 35-45 у.о. за станом на зиму 2011-2012.
В цілому технологія "ТЕРМОДІМ" (Termodom) зайняла свою нішу серед інших технологій і заслуговує вивчення при виборі технології для будівництва власного будинку.

Просмотров: 1132 | Добавил: Egor333 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск по сайту
Опросы
Оцените мой сайт
Всего ответов: 17